sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Nuorisovaltuuston haaste

 
 
Nuorisovaltuusto haastaa Rovaniemen koulut ja oppilaitokset auttamaan
Suomen Punainen Risti pyytää apua inhimilliseen hätään. Turvapaikanhakijoita on nyt enemmän kuin koskaan ympäri maailman. Rovaniemelläkin tilanne on todella haastava, sillä tulijoita on enemmän kuin majoitusvaihtoehtoja. Lisäksi turvapaikan hakijat tarvitsevat vaatteita ja varusteita, joita vuodenajasta johtuen tarvitaan.
  
Suomen Punainen Risti on perustanut kampanjan, johon jokainen nuori ja aikuinen voi omalla panoksellaan osallistua; voit kutoa sukat, lapaset tai vaikka pipon, jotta lämmintä saataisiin niin lapsille kuin aikuisillekin pienellä vaivalla. Punainen Risti toivoo, että neulojat tekisivät neljän kokoisia sukkia (pienten lasten, kouluikäisten, naisten ja miesten) ja käyttäisivät perinteisiä sukkalankoja. Myös pipoja ja lapasia toivotaan eri-ikäisille. Sukat ja lapaset kannattaa kiinnittää pareittain yhteen, jotta lajittelijoiden ei tarvitse etsiä yksinäisille sukille ja lapasille pareja.
Nuorisovaltuusto haastaa koulut ja oppilaitokset mukaan talkoisiin. Kudotut lahjoitukset toimitetaan nuorisovaltuuston nimellä Anne Luirolle kaupungintalolle. Lahjoitukset ohjataan edelleen vastaanottokeskukseen apua tarvitseville.

 
Sukat
Junasukka Lue sukan tarina!